Livsnjutarklubben logo
 
medlemslogin

Logga in

Glömt lösenordet?

Livsdesign för inre och yttre Frihet

07 MAJ 2017 0 KOMMENTARER AV CATRIN SANDGREN


Levde

Jag har levt utomlands i Thailand och Grekland i 15 år och är Livsdesigner, Affärscoach, Digital Nomad och Par-terapeut. Min bakgrund är inom utbildning, har varit egenföretagare i Sverige, Thailand och Grekland och jobbar som coach, föreläsare, utbildare och grupp-processledare inom allt från personlig-, grupp- och affärsutveckling. Jag försörjer mig på nätet och är därför platsoberoende.

År 1999 levde jag ett vanligt liv i Stockholm, mitt i karriär, hämtning och lämning på dagis, utbyggnad av vårt hus och en hög stressnivå. Hade någon frågat mig om jag var nöjd med mitt liv hade jag svarat ja. Jag levde med bra materiell standard, bilar, båt, villa, semesterresor och restaurangbesök som många drömmer om. Trots att jag tyckte att jag hade frihet, var det skenbart och ingen sann frihet. Jag levde i en falsk nöjdhet. Pengarna var tvungna att komma in varje månad och egentligen fanns få val till en förändring.Uppvaknandet

Uppvaknandet kom då min dåvarande man, Stefan, gick in i väggen och knappt mindes vår adress längre. Jag fick enorma samvetskval. Hur hade jag prioriterat mitt liv egentligen? Vi reste bort från jul-stressen och hamnade på en ö i Thailand. Väl där började Stefan och jag må bättre och vi började drömma om att komma tillbaka en längre tid än två veckor. Sagt och gjort, väl hemma i Sverige sa Stefan upp sig och jag tog tjänstledigt, vi sålde vårt nybyggda hus och alla våra saker på loppisar, utom det som rymdes i tre ryggsäckar och stod slutligen på Arlanda med vår då 6-åriga dotter och tre enkelbiljetter till Thailand i handen.

Skala av

Att skala av materiellt blev starten till att syna våra liv, våra värderingar och oss själva ordentligt i sömmarna. Väl på stranden i Thailand synade vi varenda värdering vi hade burit med oss i livet och valde bort dem som inte längre gagnade oss och som egentligen inte var våra egna. Jag skapade en ny identitet inom mig själv med mycket mer både inre och yttre frihet och kände mig äntligen helt sann mot mig själv. Jag fann en sann nöjdhet och kände att jag började hitta vad min passion var och vilka talanger och drömmar som jag gärna vill bygga mitt liv utifrån. För första gången kände jag mig fri och sann och jag hade en tillit till min egen förmåga på ett djupare plan än jag någonsin hade haft förut.

Efter ett år i Thailand bestämde vi att det skulle bli fler år och vi anställde en svensk lärare till vår dotter. Flera familjer hörde talas om det och det blev starten på Thailands första svenska utlandsskola Svenska Skolan Sanuk som idag har 200 elever per år. Inte visste vi då att det skulle bli nyckeln till att fler barnfamiljer kunde ta en Thaimout alternativt starta ett nytt liv på en tropisk ö.


Nästa steg

Vi startade flera företag inom resebranschen och just innan Tsunamin separerade Stefan och jag men fortsatte att jobba ihop. Vår son var då 3 år och vår dotter 10 år. På en dating-site på nätet fann jag svenska Eric som senare valde att lämna allt i Sverige och följde med till Thailand och jobbade med mig och Stefan. Vi gifte oss år 2007. Efter 11 år lämnade vi över verksamheterna och skolan till nya ägare och Eric, jag och min son flyttade till Rhodos. Det var dags att skapa ännu mer frihet i livet.

Digital Nomad

Där startade jag min Digitala Nomad verksamhet på riktigt. Då jag är coach, utbildare och par-terapeut började jag jobba med Livsdesigning via Skype-coaching och webinar- och e-program. Jag märkte att många sökte stöd antingen i sin inre process med att finna sin inre kompass och komma förbi sina hinder eller det rent affärsmässiga i hur de kunde finna en affärsidé som fungerar på nätet som är en god försörjningskälla samtidigt som det utgår från passion och talanger.

Syftet för många men inte alla var känslan av frihet och gärna att kunna bli platsoberoende. Efter ett år upptäckte jag att jag kunde försörja mig på nätet och vara helt platsoberoende. Sedan dess delar vi tiden mellan Thailand, Grekland och Sverige. Min son går just nu högstadiet i Thailand i den skola vi en gång startade där vi är minst ett halvår varje år.

Samarbete

Då många fler ville ha stöd i sin utvecklingsprocess är jag idag mycket stolt över att fler coacher och livsdesigners jobbar tillsammans med mig. Det gemensamma är att många av dessa duktiga och inspirerande människor lever delar eller hela sina liv som nomader och att de alla har stor erfarenhet av både eget entreprenörskap och den coachande processen.

Tack vare deras djupa kunskap kan vi idag erbjuda stöd inom det mesta som rör livet, kärleken, familjen och arbetet med syfte att skapa ännu mer frihet, passion och sanning.


 
livsnjutarklubben
följ oss
Mest lästa
Facebook